Fideuà de gambes i calamars
Categoria:
Arrossos i pastes
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Per al fumet de peix:
- Unes 10 gambes grans
- Peix de roca, cap de rap, etc.
- 2 cebes
- 2 tomates tipus pera
- 2 alls
- 1 nyora
- 1 fulla de llorer
- 1 tira d'alga kombu
- Sal marina
- Oli d'oliva verge extra
- Aigua mineral
Per a la fideuà:
Ingredients per a 2/3 persones:
- 1 ceba
- 1 all
- 1 tomata madura tipus pera
- 1 nyora
- Pimentó roig en pols dolç
- 6 calamars menudets
- 10 gambes grans pelades
- Fumet de peix
- Fideus del número 2
- Oli d'oliva verge extra
- Sal marina
3 racions
Elaboració
Per al fumet de peix:
Pelem les gambes i en posem els caps i les pells a la cassola, i les sofregim xafant els caps amb una massa de morter. Les gambes pelades, les reservem per a la fideuà. Hi afegim la ceba en trossos, els alls sencers amb un tallet i després les tomates pelades també en trossos. Ho sofregim tot una mica amb un pessic de sal i hi incorporem el peix, el llorer, la nyora i la tira d'alga kombu. Ho cobrim bé d'aigua i ho fem bollir uns 20 minuts; no posarem la sal encara per tal que tots els productes solten les vitamines i els minerals. Després de posar la sal ho fem bullir uns 15 minuts més i ja estarà llest el fumet. Aquest fumet té un sabor intens de marisc i està molt bo. Per si sol el podem utilitzar per fer una sopa amb pasta de primer plat.
Per a la fideuà:
En primer lloc, piquem finament la ceba i la sofregim, i hi afegim també l'all ben picat. Quan el sofregit agafe un color dauradet, hi incorporem la tomata ratllada o triturada. Netegem els calamars per dins i els tallem en rodanxes o en trossets (sense treure'n la pell, ja que deixa un color rosadet a la fideuà i un sabor molt bo) i els incorporem a la cassola. Per últim posarem les gambes pelades (les pells les haurem aprofitat per a fer el fumet) i la carn de la nyora que haurem bullit en el fumet de peix i/o una punteta de pimentó. Ho remenem tot molt bé i hi afegim els fideus (una mica menys d'un got per persona; jo de vegades, per por de fer-ne poc, me'n passe i me'n sobra un plat, per això he posat que és per a dos o tres persones).
Sofregim un poc els fideus i hi afegim el fumet de peix, que tindrem ben calent. Jo pose més o menys la mateixa mida que de fideus, i després vaig afegint-ne a mesura que en necessite. És un plat molt agraït, ja que va tot pelat i està molt gustós. Espere que vos agrade.
Etiquetes: Alga kombu Calamars Fideuà Fideus Fumet Gambes Nyora Pimentó en pols Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
11363 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.